valóságsó
2011. szeptember 29. írta: frusztráltapa

valóságsó

Csak így csupa kisbetűvel...Egy idézet, a link alant található. -"Csényi Kati, a Viasat3 programigazgatója azzal a felszólítással kezdte a párbeszédet, hogy „ne démonizáljuk a valóságshow-t, mert az egy zseniális dolog”. A reality a nyolcvanas évek egyik szociálpszichológiai kutatásából nőtte ki magát, amikor 14 embert összeraktak, hogy a társas kapcsolatokra találjanak választ. Mára a valóságshow-k világszerte elterjedtek, de az, hogy az egyes országokban mit csinálnak a műsorokból, a szereplőktől függ, akik a társadalmat tükrözik. „A civil nézőket érdeklik ezek a történetek, mert olyan, mintha önmagukat, vagy a rokonaikat ismernék fel” – magyarázta a reality sikerességét Csényi Kati."

http://www.kreativ.hu/reklam/cikk/600_ezer_embernek_keszul_a_teve

Engem nem szórakoztat... Lehet, hogy most sokan nem fognak szeretni, de szerintem a felmérések nem biztos, hogy teljesen valósak. Nem hinném, hogy pontosan fel lehet térképezni a nézőket, főleg azt nem hogy mit miért tesznek.

A valóságshow-kat nem azért játsszák és nem azért nézzük, mert ezt szeretnénk! Azért vannak műsoron, mert egész egyszerűen ezt adják elénk. Aki nem tud mit kezdeni magával az előbb utóbb ráfanyalodik. Igazán sokkal igényesebb műsorokat szeretnénk nézni, de nincsenek!

Az ismeretterjesztő filmek sem csupán ismeretterjesztő filmek, hanem azok is "átmentek" valóságshow-ba. Ezek a műsorok azért kapnak visszhangot, mert gyakorlatilag kezd megszűnni az ifjúság nevelése, viszont nevelés helyett olyan színtereket kapnak ahol kiélhetik ösztöneiket. Ez tulajdonképpen teljesen felesleges. A szexualitást meg lehet élni máshogy és másképp,  ezek nélkül a nyilvános megjelenések nélkül. Valljuk be, a valóságshowk főként a szexualitásról szólnak. A pszichológiai kutatás csak blabla, (legalább is a társadalom számára nincs hasznos hozadéka) az pedig, hogy valós történeteket látunk enyhe túlzás! Valójában primitív szexuális töltetű  megkreált életképek, amelyekre egy egészséges lelkületű embernek, (főleg nem fiatalnak) semmi szüksége nincs!

Amit tanul ezekből a műsorokból, hogy legyél önző, ne törődj másokkal, csak magaddal, vállald fel az undorító szokásaidat, mert így lehetsz önmagad.

Így ezek után egy valós társadalomban való életre alkalmatlanná válunk. Ide vezet a kísérlet!

A sikeresség megnevezést pedig helytelennek tartom. Felkelteni az emberekben kíváncsiságot és elérni, hogy feledkezzenek meg magukról, ne viselkedjenek. Nem nehéz. Lehet sikeresnek nevezni akár a valóságshow-t akár a pornót, nyilván üzleti szempontból igen. Valljuk be nem az üzlet a legfontosabb dolog az életben, csak úgy tűnik. Ez csak primitív illúzió.

A bejegyzés trackback címe:

https://notabene.blog.hu/api/trackback/id/tr783264593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása